Mer frihet med en chat-basert jobb

Introduksjon: Er du lei av den tradisjonelle 9-5-jobben? Ønsker du mer frihet og fleksibilitet i arbeidsplanen din? I så fall kan en chat-basert jobb være et godt alternativ for deg.

Chat-baserte jobber blir mer populære ettersom folk leter etter måter å unnslippe den tradisjonelle arbeidsstyrken. Med en chat-basert jobb kan du ofte sette dine egne timer og jobbe hvor som helst.

Denne typen jobb lar deg også bygge dypere relasjoner med kunder og kunder.

Hvis du vurderer en chat-basert jobb, er det et par ting du bør huske på. I dette blogginnlegget vil vi diskutere hva chat-baserte jobber er, fordelene med denne typen jobb, og noen ting du bør vurdere før du bytter.

Hva er en chat-basert jobb?

En chat-basert jobb er en kundeservice- eller støttestilling som utføres primært gjennom chat-plattformer som live chat, WhatsApp, Facebook Messenger osv. Denne typen jobb lar deg jobbe eksternt og som regel sette dine egne timer.

Fordeler med en chat-basert jobb

En chat-basert jobb har en rekke fordeler fremfor en tradisjonell jobb. For det første gir det en større grad av fleksibilitet når det gjelder timer og arbeid hjemmefra. Du kan generelt sette dine egne timer og jobbe når det passer for deg, noe som er ideelt hvis du har andre forpliktelser som barnepass eller omsorg.

Chat-baserte jobber har en tendens til å være mindre stressende enn tradisjonelle jobber, og de betaler ofte like godt. Og fordi du først og fremst kommuniserer gjennom tekst, er det ingen grunn til å bekymre deg for ting som kroppsspråk eller øyekontakt. Som et resultat kan chat-baserte jobber være en fin måte å tjene til livets opphold uten å måtte ha en tradisjonell jobb.

En annen fordel med en chat-basert jobb er at den kan være mindre stressende enn en telefonbasert jobb. Med telefonsamtaler er det ofte en følelse av at det haster siden den som ringer vil at problemet skal løses så raskt som mulig. Chatting gir et mer avslappet miljø der det ikke er noe press for å løse problemet umiddelbart. Dette kan føre til bedre kundetilfredshet siden interaksjonen føles mer som en samtale enn et avhør.

Ting du bør vurdere før du bytter

Før du bytter til en chat-basert jobb, er det et par ting du bør vurdere. Tenk først på om du har selvdisiplin til å holde fokus mens du jobber hjemmefra. Med ingen andre rundt, kan det være lett å bli distrahert av husarbeid eller surfing på sosiale medier.

Du bør også sørge for at du er komfortabel med å bruke chatteplattformer som live chat, WhatsApp, Facebook Messenger osv. Disse plattformene vil være ditt primære kommunikasjonsmiddel med kunder eller klienter, så det er viktig at du føler deg komfortabel med å bruke dem. Vurder til slutt om du foretrekker å jobbe med skriftlig eller muntlig kommunikasjon. Med chat-baserte jobber vil det meste av kommunikasjonen din være skriftlig i stedet for muntlig. Hvis du foretrekker å kommunisere gjennom å snakke, kan det hende at denne typen jobb ikke passer for deg.

Konklusjon

Chat-baserte jobber gir mange fordeler som frihet, fleksibilitet og muligheten til å bygge dypere relasjoner med kunder og kunder. Men før du bytter til denne typen jobb, er det et par ting du bør vurdere, for eksempel selvdisiplin, komfort med chat-plattformer og preferanse for skriftlig eller muntlig kommunikasjon.